Vi tar service og reparasjoner på de fleste kjente merker av varmepumper.

De fleste varmepumper er likt bygget opp og en service eller reparasjon av andre enn våre kjente merker krever kun bestilling av deler fra andre enn våre faste leverandører.

Hydrofluorkarboner

Hydrofluorkarbon (HFK-gassar) er en gruppe fluorsamanhenger som blant annet blir brukt som kuldemedium i kjøle- og fryseanlegg, varmepumper og luftkondisjoneringsanlegg for bygninger og kjøretøy. De fleste av disse gassene har en sterk drivhuseffekt. 

Utslipp av HFK økar fordi det blir brukt som erstatning for ozon-nedbrytende gasser som KFK, haloner og HKFK. Bruk av disse ozonnedbrytande gassene er nå i all vesentlighet faset ut.

Bemerk:

Reparasjoner er ikke service og prises ikke utfra vanlig service på varmepumper:

En service på varmepumpe er rens og måling for å forlenge levetiden og øke ytelsen. Service må derfor skilles fra reparasjon på varmepumper, som vi også er spesialister på. Vi har inngående kunnskaper om feil på varmepumper utfra feilrapportering om kjente feil eller utfra feilrapporteringer fra varmepumpen selv. Dette kan tolkes utfra blinklys på hovedkortet eller feilsignaler fra koderapporteringer fra innedelen.

Etterfylling av kuldemedie R410A er noe kostbart pga de norske myndighetenes avgifter på gass. Vi vil derfor alltid konferere om kostnadene i forkant av en slik operasjon. For R32 er etterfylling av selve gassen rimeligere, men det er en del jobb forbundet med etterfylling av kuldemedie.

Vanlig service ca annet hvert år:

En service gir deg flere fordeler

  • Forlenget levetid ved å smøre opp bevegelige deler slik at det minsker slitasje. Dette vil også redusere støy.
  • Rens og vask av register på ute og innedel.
  • Måling av varme før og etter service
  • Ettertrekking av skruer for kabler for å hindre brannfeller
  • Visuell kontroll av lekkasjer
  • Måling som indikerer om det er nok gass på anlegget
  • Du får en oppgradering av virkningsgraden på din eksisternde varmepumpe med en service ved at vi fjerner støv og annet smuss som har samlet seg opp i årenes løp.

Anbefalt servicefrekvens en ca annet hvert år

Send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring 970 32 831 og avtal en time for service i Oslo, Akershus eller Østfold med kjøretid innen ca 45 min fra Ryen

 Service på varmepumpe - Åpne, rense og måle
 Service.jpg
 Så ille kan det være og da fungerer varmepumpen svært dårlig
 Innedel skitten 650